Wat is ADHD? De jager en de boer.

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Wat is ADHDWat is ADHD nu eigenlijk? Deeltje 2 van deze serie. De Jager en de Boer uitleg.

Er zijn verschillende berichten te vinden over wat ADHD is..In deze serie artikelen begin ik een overzichtje van de meest bekende, en natuurlijk.. mij eigen mening er over!

Nu een theorie over De ADHD-er als jager, en ” andere” als boer.

 

De Jagers en de Boeren.

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Er is een nog een andere theorie, dan de neurologische theorie die rond gaat. Dat is er eentje die terug gaat naar de tijd dat het leven nog iets anders in elkaar zat. Maar wat ook zou kunnen verklaren waarom ADHD-ers, ADHD-ers zijn.. Het gaat terug naar de tijd dat we jagers en boeren waren, veel meer keuze had je in die tijd nog niet. Eerst waren er alleen maar jagers, en mensen die bessen en vruchten vonden en aten. En later velden met eten creëerden. Zoiets dan, want het is 100.000 jaar geleden, dus niemand weet het volgens mij echt zeker.

De boer heeft de eigenschappen die de ADHD-er mist, hij is in staat om te plannen op lange termijn wanneer hij het land moet leeghalen en de gewassen water moet geven. Hij heeft het geduld om er op te wachten. En is in staat om dezelfde handeling systematisch vaak achter elkaar te doen, zoals velden zaaien en ploegen.

De jager zou in deze theorie goed gebaat zijn bij de eigenschappen van ADHD. De jager vangt alle prikkels op in zijn omgeving, hoort en ziet alle dieren in zijn bereik, reageert impulsief, geen tijd om na te denken als je oog in oog met een eetbaar konijn staat, is in staat om meerdere dingen tegelijk te doen, een groep dieren in de gaten te houden. Continu de omgeving door hebben. In staat om van uit stilstand in eens heel actief achter een prooi aan te gaan.

Het lijkt er op dat er in deze theorie een soort natuurlijk verdeling is/was tussen de soort mensen. Ik vind het een grappige en interessante theorie, het zou kunnen… In de moderne tijd is jager zijn niet altijd even anders, maar omdat we steeds meer  multitasking wat we doen, kan het wel een steeds beter worden voor de ADHD-er 😉

Bronnen

Lees zelf mijn bronnen na om je eigen conclusie te trekken 🙂

Lees zieof mijn kenmerken van ADHD

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*