Thuis trainen terwijl je wacht

Thuis trainen

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to paste your ad code.

Thuis trainen– Druk Konijn is niet gek op sportscholen en naar naar sportscholen gaan. Het Drukke Konijn vind trainen wel leuk en sporten is goed voor een erg druk ADHD hoofd. Dus naast hardlopen en soms wat andere sporten,  ook traint het drukke konijn ‘tussendoor’ korte sessies (sets) tussen het leven door. Ik mag toch graag bewegen dus waarom niet efficiënt bewegen. 

 

Vandaag een paar tips hoe je thuis en onderweg tussen door kan trainen. Later zal ik deze aanvullen, dus hou de site weer in de gaten.

Kuitspieren trainen voor de pinautomaat

Wachten in de rij voor de pinautomaat, of op de trein, het maakt niet zoveel uit.. Je kan redelijk onopvallend je kuitspieren tenen op een simpele manier.

Ga simpelweg op je tenen staan, en ga langzaam omhoog en naar beneden. Zorg dat je niet met je hielen op de grond komt, maar ga weer omhoog (meer op je tenen staan dus) vlak voor je de grond raakt. Zo hou je de spieren aan gespannen. Afhankelijk van hoelang je moet wachten herhaal je dit in sets, bijvoorbeeld 10x, even rusten weer 10 keer, enzovoort. 3 tot 4 sets is voldoende voor resultaat.

Als je deze oefening zwaarder wilt maken kan je een stoeprand of iets dergelijks opzoeken. Dan kan doe je de zelfde oefening, maar zak je dus dieper. Je heb wel even wat oefening nodig om je balans te vinden.

Armspieren trainen tijdens het eieren koken

Tijdens het eieren koken of thee zetten in de keuken sta je daar ook wel eens doelloos op te wachten. Ik heb zelf een keukenblad met een hoek erin. Ben jij ook gezegend met zo een keukenblad, dan kan je deze mooi gebruiken in die minuten dat je er staat om je arm spieren te trainen.

Ga in de hoek staan met je rug naar het keukenblad/aanrecht, plaats je armen gestrekt op het aanrecht. Dus 1 in links, je kont in de hoek en je andere arm rechts. Als je nu je benen optrekt ‘ zweef’  je als het goed is hangend op je armen met je benen in de lucht. Zak nu langzaam door je armen heen, en ‘ druk’ je weer op. Raak hierbij de grond niet!  Je zal , als je het goed doet je armspieren aan de achterkant van je armen voelen.  Herhaal deze oefening ook in sets, bijvoorbeeld 4 x 8 herhalingen. Je kan de spieren op verschillende manieren kietelen door je armen verder en dichter uit elkaar te plaatsen.

Dit zijn de eerst 2 trainen terwijl je wacht tips, als dit artikel goed bevalt bij de bezoekers, zal ik er meer plaatsen!! Let op: Voor deze oefeningen telt hoe langzamer hoe beter, dus liever 6 keer heel langzaam, dan 20x snel (voel je spieren).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*