Kip ketjap met komkommeratjar

Low budget, slank recept. Semi pittig. Het is maar net wat je ermee doet.

Kipketjap met komkommeratjar

Kipketjap met komkommeratjar

Bereidingstijd:  20-30 minuten
Gang:                     Hoofdgerecht
Keuken:                Aziatische keuken
Smaak:                  Zoetzuur/pittig

Ingrediënten voor  4 personen.

2 komkommers
5 el chilisaus
3 el azijn
300 g witte rijst
3 el ketjap manis
1 el sambal badjak
400 g kipfilet
4 el zonnebloemolie

Hulpmiddelen.

Kookpan, koekenpan, kaasschaaf

Voorbereiding.

Breng de rijst aan de kook zoals op de verpakking vermeld staat.

Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes.

Bereidingswijze.

Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe.
Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast

Vergeet de rijst niet!

Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip er mee.

Verhit de olie in een koekenpan en pak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min gaar.

Snijd de kip in schuine plakken.

Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.

Bron

Allerhande AH

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>