Category: ADHD

Thuis trainen terwijl je wacht

Thuis trainen- Druk Konijn is niet gek op sportscholen en naar naar sportscholen gaan. Het Drukke Konijn vind trainen wel leuk en sporten is goed voor een erg druk ADHD hoofd. Dus naast hardlopen en soms wat andere sporten,  ook traint het drukke konijn ‘tussendoor’ korte sessies (sets) tussen het leven door. Ik mag toch graag bewegen dus waarom niet efficiënt bewegen. 

 

Vandaag een paar tips hoe je thuis en onderweg tussen door kan trainen. Later zal ik deze aanvullen, dus hou de site weer in de gaten.

Kuitspieren trainen voor de pinautomaat

Wachten in de rij voor de pinautomaat, of op de trein, het maakt niet zoveel uit.. Je kan redelijk onopvallend je kuitspieren tenen op een simpele manier.

Ga simpelweg op je tenen staan, en ga langzaam omhoog en naar beneden. Zorg dat je niet met je hielen op de grond komt, maar ga weer omhoog (meer op je tenen staan dus) vlak voor je de grond raakt. Zo hou je de spieren aan gespannen. Afhankelijk van hoelang je moet wachten herhaal je dit in sets, bijvoorbeeld 10x, even rusten weer 10 keer, enzovoort. 3 tot 4 sets is voldoende voor resultaat.

Als je deze oefening zwaarder wilt maken kan je een stoeprand of iets dergelijks opzoeken. Dan kan doe je de zelfde oefening, maar zak je dus dieper. Je heb wel even wat oefening nodig om je balans te vinden.

Armspieren trainen tijdens het eieren koken

Tijdens het eieren koken of thee zetten in de keuken sta je daar ook wel eens doelloos op te wachten. Ik heb zelf een keukenblad met een hoek erin. Ben jij ook gezegend met zo een keukenblad, dan kan je deze mooi gebruiken in die minuten dat je er staat om je arm spieren te trainen.

Ga in de hoek staan met je rug naar het keukenblad/aanrecht, plaats je armen gestrekt op het aanrecht. Dus 1 in links, je kont in de hoek en je andere arm rechts. Als je nu je benen optrekt ‘ zweef’  je als het goed is hangend op je armen met je benen in de lucht. Zak nu langzaam door je armen heen, en ‘ druk’ je weer op. Raak hierbij de grond niet!  Je zal , als je het goed doet je armspieren aan de achterkant van je armen voelen.  Herhaal deze oefening ook in sets, bijvoorbeeld 4 x 8 herhalingen. Je kan de spieren op verschillende manieren kietelen door je armen verder en dichter uit elkaar te plaatsen.

Dit zijn de eerst 2 trainen terwijl je wacht tips, als dit artikel goed bevalt bij de bezoekers, zal ik er meer plaatsen!! Let op: Voor deze oefeningen telt hoe langzamer hoe beter, dus liever 6 keer heel langzaam, dan 20x snel (voel je spieren).

Straatterreur

ADHD

Ik vang veel prikkels op, een deel ervan zijn mensen die op straat contact zoeken. Ik maak keer op keer de fout, al die junks, zwervers en andere mensen die wat van mij willen, aan te kijken. Zodra je oogcontact heb, spreken ze mij aan. Stom van mij zelf ik weet het, maar ik moet ze even aankijken..

Hieronder in ieder geval een kleine indruk van een doordeweekse dag van Utrecht naar Amsterdam, en terug…

Lees meer

Effect van Ritalin

Effect van RitalinVandaag gaat het drukke konijn typen over het effect van Ritalin.
Wat is Ritalin, wat is het effect van Ritalin en de bijwerkingen. Net als in de andere artikelen over ADHD, zal ik het ook op mijzelf betrekken. Dus lees over mijn eigen ervaringen met Ritalin, daarnaast de effecten die algemeen bekent zijn. (De ene ADHD-er, is de andere niet!)
Lees meer

Wat is ADHD? De jager en de boer.

Wat is ADHDWat is ADHD nu eigenlijk? Deeltje 2 van deze serie. De Jager en de Boer uitleg.

Er zijn verschillende berichten te vinden over wat ADHD is..In deze serie artikelen begin ik een overzichtje van de meest bekende, en natuurlijk.. mij eigen mening er over!

Nu een theorie over De ADHD-er als jager, en ” andere” als boer.

 

Lees meer

Reizen op Saldo met een zakelijke Jaartrajectkaart | ADHD vs OV

Drukkonijn en Reizen op Saldo

Reizen op saldo met een zakelijke Jaartrajectkaart is lastig..

Drukkonijn reist vaak met het OV, bijna elke dag voor werk en privé. Nu reis ik wel eens buiten mijn ” traject” en dit wil ik graag modern en handig ook op via Reizen op saldo doen! Maar nu wordt het spannend

Lees meer

ADHD Kenmerken | Mijn kenmerken

ADHD kenmerken | Kenmerken van het drukke konijn ADHD kenmerken.Vaak in gesprekken met mensen kom je erachter dat bij ADHD, mensen niet veel verder komen als; ” je bent dan heel druk”.  Helaas, of gelukkig..is het niet zo simpel..

Ook hoor ik vaak mensen roepen “Dat heb ik ook!”  bij het opnoemen van een symptoom, dat kan natuurlijk. Het verschil zit hem meestal in het feit, dat de meeste mensen allemaal wel eens druk, chaotisch of een ander ADHD kenmerk hebben, maar een ADHD-er hier continu mee worstelt.

Via de vele webmastertools die ik op mijn eigen blog los laat, zie ik ook dat een grote groep mensen ook op zoek is naar de kenmerken en/of symptomen van ADHD. Vandaar ook een stukje over de ADHD Kenmerken. Geen lijst met opsommingen zoals je al genoeg op internet kunt vinden, maar mijn eigen symptomen door de jaren heen..De ene ADHD-er is ook de ander niet.. Dus klik weer op read more voor het verhaaltje!
Lees meer

Wat is ADHD? De neurologische uitleg

Wat is ADHD nu eigenlijk? Misschien had ik daar mijn weblog mee moeten beginnen, maar goed..beter laat dan nooit….En stel je voor dat dit een gestructureerd weblog wordt! Dan verlies ik toch een stukje geloofwaardigheid als ADHD-er!

Er zijn verschillende berichten te vinden over wat ADHD is..In dit artikel begin ik een overzichtje van de meest bekende, en natuurlijk.. mij eigen mening er over!

Lees meer

ADHD kenmerken, positief!

Een blije blik op ADHD..Adhd kenmerken, maar dan alleen de positieve!

Lees meer